Logo bredavandaag.nl
De kinderboerderij in Hoge Vucht. foto Hinke Rutten
De kinderboerderij in Hoge Vucht. foto Hinke Rutten

‘Hartverwarmende reacties’ voor Kinderboerderij Parkhoeve

BREDA - Kinderboerderij Parkhoeve ontvangt ‘hartverwarmende reacties’ op de oproep om steun. Ook de SP Breda en GroenLinks Breda hebben inmiddels aan de bel getrokken over het lot van de kinderboerderij in Hoge Vucht.  GroenLinks en SP Breda kaarten dit onderwerp ook aan tijdens de raadsvergadering donderdagavond.


De kinderboerderij moet het ineens met veel minder geld doen, nu de Gemeente Breda de subsidieaanvraag van 28.000 euro heeft afgewezen.

Volgens de gemeente wordt er onvoldoende aangegeven welke activiteiten er georganiseerd worden op de kinderboerderij en er wordt te weinig gedaan om financieel de eigen broek op te houden. Het zou ook niet duidelijk zijn hoeveel deelnemers men verwacht te bereiken.

Inmiddels is er een facebookpagina opgestart. Er wordt gevraagd op de pagina zoveel mogelijk foto’s van de kinderboerderij te posten om te laten zien dat de boerderij populair is. Bestuurslid Diana Roos zegt dat ze veel bijval krijgen. “We krijgen positieve feedback van bezoekers, daar doe je het voor. Dat is echt hartverwarmend”, vertelt Roos.

Het verbaast SP dat de gemeente in 2016 nog vol lof was over de werkwijze van deze kinderboerderij. “Indien het voortbestaan van de kinderboerderij daadwerkelijk in gevaar zou komen door het intrekken van de subsidie, dan zou dit voor een aanzienlijk deel van Breda een groot gemis zijn”, meldt de SP in vragen aan het college.

Ook GroenLinks vindt dat de kinderboerderij voort moet bestaan. “De kinderboerderij vervult een belangrijke functie in Breda. GroenLinks Breda zou het teleurstellend vinden als dit prachtige initiatief voor Breda verloren gaat”, aldus de partij, die eveneens vragen stelde aan het college over de subsidie en het behoud van de kinderboerderij.

Volgens Roos redt de kinderboerderij zich nu wel zonder subsidie. “We moeten wel overwegen hoe we de activiteiten gaan invullen en op zoek naar sponsoren”, aldus Roos. Eerder deze week was de hoorzitting van de bezwarencommissie. “We moeten afwachten, voorlopig kunnen we niets doen.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief