Afbeelding
Peter Visser

Moeizame start NAC bij 'heen en weer' Volendam

VOLENDAM - NAC heeft de eerste wedstrijd tegen FC Volendam met 2-2 gelijkgespeeld. In de 90e minuut tekende Dessers voor de 2-2.

Bij beide ploegen was te merken dat het ergens over ging. De spanning was voelbaar in het Kras Stadion van FC Volendam. Na een hectische eerste vijf minuten keerde in de rest van de eerste helft de rust terug op het veld. Hoewel allebei de teams kansen kregen, was een doelpunt nooit dichtbij.

Logisch in een eerste helft van de play-offs, want één fout kan cruciaal in het toetje van de competitie. NAC speelde geen geweldige eerste helft, maar wel professioneel. Het gaf geen kans weg. De ruststand was hetzelfde als bij het eerste fluitsignaal: 0-0.

NAC begon fel na rust en dat vertaalde zich in het spelbeeld. Vrijwel de gehele eerste tien minuten van de tweede helft was de bal op de helft van Volendam. Thomas Agyepong haalde uiteindelijk de trekker over en zette NAC op een 0-1 voorsprong. Op drie van de vier tribunes sprongen mensen op om te juichen.

Helaas kon er niet lang genoten worden van de voorsprong, want drie minuten na de 0-1 stond de gelijkmaker al op het scorebord. Invaller Van Son was met zijn eerste balcontact goud waard en schoot de bal in de kruising: 1-1.

NAC schrok van de plotselinge tegentreffer en de Bredanaars probeerden zich te herpakken na iets meer dan een uur voetballen, maar toch bleef het onder druk staan. Volendam creëerde geen grote kansen, maar was wel de ploeg waar dreiging vanuit ging.

Uiteindelijk scoorde Volendam de 2-1. Een prachtig schot van Nick Runderkamp vloog over Jorn Brondeel in de verre hoek.

Het bleek niet genoeg voor een overwinning, want topscoorder Cyriel Dessers scoorde de enorm belangrijke 2-2 in de 90e minuut. Een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd van zondag.