Logo bredavandaag.nl
Fran van den Bogaert

Arriva: Lijn 3 voorziet in behoefte

BREDA - Wijkbus lijn 3 voorziet in een behoefte. Dat geeft een woordvoerder van Arriva desgevraagd aan. Over concrete reizigersaantallen wil de vervoersmaatschappij niks zeggen omdat dit bedrijfsinformatie betreft.


Breda en Arriva startten in december 2016 met een pilot van anderhalf jaar. Het was de bedoeling dat de busdienst door vrijwilligers zou worden gereden. Daarvoor kwamen echter geen aanmeldingen, waarna gekozen werd voor inzet van professionele chauffeurs.

De woordvoerder van Arriva sluit niet uit dat later alsnog vrijwilligers ingezet worden. “Op dit moment kijken wij samen met de buurtbuscoördinator en de gemeente hoe wij deze vrijwilligers gaan werven.”

De busjes rijden de route Amphia ziekenhuis Langendijk - Ginneken - winkelcentrum Valkeniersplein - Overakker - winkelcentrum de Burcht - Blauwe Kei - Amphia ziekenhuis Molengracht - Oude Vest en terug.

De lijn moet bijdragen aan de mobiliteit van ouderen, aldus de gemeente, daar het vaak ouderen zijn die gebruik maken van wijkbussen. De busjes beschikken over een rolstoellift en zijn daarmee ook geschikt voor ouderen die slecht ter been zijn of invaliden. Iedereen kan echter met de busjes meerijden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief