NAC wint dankzij twee doelpunten van Dessers met 2-0 van Volendam.
NAC wint dankzij twee doelpunten van Dessers met 2-0 van Volendam. Peter Visser

Eredivisie stap dichterbij voor NAC na 2-0 winst (foto's en video)

BREDA – De Eredivisie is weer een stap dichterbij voor NAC. Na een degelijke 2-0 overwinning op Volendam staat NAC in de finale van de play-offs. Het vizier van Cyriel Dessers stond op scherp. De Belgische spits scoorde beide doelpunten.

Na het 2-2 gelijkspel in Volendam wist NAC wat het te doen stond in het Rat Verlegh Stadion. Winst of een kleine remise zou genoeg zijn voor plaatsing in de finale van de play-offs. De thuisploeg begon, na een geweldige ontvangst met confetti en rookbommen, voortvarend aan de wedstrijd. Na een perfecte pass van Arno Verschueren kon Giovanni Korte de bal voorzetten. Cyriel Dessers nam aan, legde de bal klaar en schoof de bal simpel in de goal: 1-0.

Wedstrijdfoto's NAC-Volendam | Foto's publiek NAC-Volendam

Een explosie van vreugde galmde door het stadion. Na het doelpunt bleef NAC voetballen op een rustige en degelijke manier. Duidelijk zichtbaar was dat NAC vele malen sterker was dat Volendam. Nadat Dessers uit via een kopbal de 2-0  had gemaakt leek de wedstrijd binnen een half uur beslist. Ook op de tribunes keerde de rust enigszins terug. De supporters leken te beseffen dat deze klus was geklaard en de focus kon worden verlegd naar de finale.

Toch werd het aan begin van de tweede helft al snel duidelijk dat de wedstrijd pas is afgelopen na het laatste fluitsignaal. Supporters dronken rustig hun biertjes, maar Volendam ging op zoek naar de aansluitingstreffer. NAC was slordiger en gemakzuchtiger dan in de eerste helft. Trainer Stijn Vreven sprak zijn mannen aan op hun fouten door ze steeds één voor één bij zich te roepen na een foute beslissing.

Het leek te werken, want NAC herpakte zich. Volendam had weliswaar meer de bal, maar de Bredanaars hielden de linies goed gesloten. NAC hoefde niet meer perse en Volendam kon het niet. Een degelijke, wat saai ogende, tweede helft was het gevolg.

NAC mag zich gaan opmaken voor de finale van de play-offs na de winst van zondagmiddag. Naar alle waarschijnlijkheid wordt NEC de tegenstander. De ploeg uit Nijmegen won de eerste wedstrijd van 1-3 bij Emmen en speelt om 16:45 uur de returnwedstrijd. Van de laatste tien ontmoetingen was er zeven keer geen winnaar, won NAC twee wedstrijden en ging het slechts één keer onderuit. De laatste ontmoeting dateert wel uit 2014.