NAC-fans vermaakten zich zondagmiddag prima tijdens de play-offwedstrijd tegen Volendam.
NAC-fans vermaakten zich zondagmiddag prima tijdens de play-offwedstrijd tegen Volendam. Peter Visser

Overleg NAC en gemeente over locatie mogelijke huldiging

NAC

BREDA - NAC heeft nog twee keer 90 minuten voetbal voor de boeg tegen NEC, waarna de Bredase fans de terugkeer in de eredivisie hopen te vieren. Na terugkeer uit Nijmegen moet dat leiden tot een feestje.

Of dat feestje op de door fans altijd zo gewenste Grote Markt is, is maar de vraag. De reden? Daar is op dat moment het Jazz Festival net afgesloten, en met de weersvoorspellingen van nu (28 graden en zon) is de binnenstad dan nog altijd vol met nagenietende muziekliefhebbers. Daarnaast is de Grote Markt tijdens het Jazz Festival een groot terras.

Gemeente en NAC zijn met elkaar in gesprek over een mogelijke locatie voor een huldiging. “We zijn het aan het onderzoeken en in overleg met de gemeente”, aldus Jasper Saeijs van NAC. “Dat is het. Onze focus ligt met name op het organiseren van de wedstrijden en het winnen ervan.” NAC is met verschillende partijen in gesprek over het mogelijk vertonen van de wedstrijd van zondag in het stadion.

Afgelopen jaar leefde NAC eveneens in het land van hoop. Toen stond alles in gereedheid voor een feestelijke huldiging op de Grote Markt, maar verlengde buurman Willem II zijn verblijf op het hoogste niveau.

NAC speelt donderdag om 18.30 uur eerst thuis tegen NEC. Zondag volgt de return in Nijmegen. Die wedstrijd begint om 16.45 uur.