De Haven in het blauwe uurtje.
De Haven in het blauwe uurtje. Wijnand Nijs

Gesprek ondernemers en organisatie Winterland over nieuwe editie

Algemeen

BREDA - Het Ondernemersfonds binnenstad gaat met de organisatie van Winterland in gesprek over de editie van 2017. Dat meldt het fonds in een brief aan de leden.

“Van belang is dat bij een mogelijk volgende editie, de belangen van de ondernemers in de verschillende gebieden goed worden vertegenwoordigd”, schrijft centrummanager Koert Vermeulen aan de leden. De eerste verkennende bijeenkomst vindt plaats op 8 juni “In dit gesprek zullen de wensen en mogelijkheden worden verkend.”

Winterland vond afgelopen december en januari voor het eerst plaats. De organisatoren haakten met een wintermarkt aan bij de komst van het Glazen Huis in december. In het park stonden kraampjes en een reuzenrad en op het Kasteelplein stond een Spiegeltent waarin verschillende voorstellingen werden gegeven.

Winterland duurde drie weken, inclusief een week Glazen Huis. Gedurende die periode was de gehele binnenstad, inclusief de haven, feestelijk verlicht. Daarnaast werd kort voor Winterland ook de nieuwe LED-verlichting van de Grote Kerk in gebruik genomen.