Afbeelding
Imageuser

TV Heksenwiel maakt ruimte voor sport in opkomst: padel

Sport

BREDA - Het is een opkomende racketsport en een combinatie van squash en tennis: padel. Tennisvereniging Heksenwiel krijgt vanaf eind juni twee gloednieuwe padel banen waarop deze opkomende sport beoefend kan worden.

“In Spanje is het momenteel na voetbal de één-na-grootste sport. En tegenwoordig is padel ook in Nederland in opkomst”, vertelt Lennart de Graaf, secretaris van T.V. Heksenwiel. “Padel is laagdrempeliger dan tennis en snel en makkelijk onder de knie te krijgen. Vooral de dynamiek en het verhoogde sociale aspect van de sport vinden wij als vereniging interessant.”

De secretaris legt uit wat de sport precies inhoudt. “Het is een baan van 20 bij 10 meter, omringd door een stalen kooi waarin glazen wanden zijn aangebracht. Net als bij squash is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de glazen wanden."

De tennisvereniging is vorige week begonnen met de werkzaamheden. Hierbij is gekozen om één tennisbaan op te offeren. “We krijgen er wel twee padelbanen voor terug”, aldus De Graaf. "We kunnen in de toekomst als vereniging een breder aanbod bieden."

De banen zullen eind juni klaar zijn voor gebruik. Binnen de gemeente Breda is er tot nu toe alleen nog de mogelijkheid padel te spelen bij de Ulvenhoutse Tennisvereniging.