Huub Ernst.
Huub Ernst. Door Koen Suyk / Anefo - Nationaal Archief, CC BY-SA 3.0 nl

Uitvaart mgr. Ernst maandag in Antoniuskathedraal

Algemeen

BREDA - De uitvaart van mgr. Ernst is maandag 29 mei om 11.00 uur in de H. Antoniuskathedraal aan Sint Janstraat 8 te Breda. Op zondag ligt de oud-bisschop en geboren Bredanaar opgebaard in dezelfde kathedraal en kan afscheid genomen worden.

De begrafenis vindt aansluitend plaats in het graf van de bisschoppen van Breda op  begraafplaats ‘Zuylen’ aan de Haagweg. Vanwege de uitvaart zijn verschillende straten rond de St. Janstraat voor het normale verkeer afgesloten rond de plechtigheid.  Zoals de Molenstraat tot de St. Annastraat van 6 uur 's ochtends tot 11.15 uur afgesloten. Ook de Halstraat is tussen 13.30 en 14.30 afgesloten voor het verkeer, omdat dan de rouwstoet de binnenstad via deze weg verlaat. Oud-bisschop Ernst overleed vrijdag 19 mei op 100-jarige leeftijd.

Afscheid nemen kan zondag 28 mei van 17.00-19.00 uur in de kathedraal. Aansluitend begint het kerkelijk avondgebed voor de overleden bisschop. Er is gelegenheid tot schriftelijk condoleren vóór het avondgebed en de uitvaart in de kathedraal. Het bisdom laat weten liever geen bloemen te willen, maar een donatie voor de, door Mgr. Ernst opgerichte, Priester- en diakenopleiding Bovendonk in Breda.

Vier jaar geleden was de H. Antoniuskathedraal ook het toneel voor de uitvaartplechtenis van oud-bisschop Tiny Muskens. Die werd daarna begraven in het graf van de familie in Elshout.