Afbeelding
Marjan Bogers

10-koppige BOSCO brengt Frank Sinatra naar Breda Jazz

Algemeen

BREDA - De Bredase trompettist Daan Bogers, speelt met de door hem opgerichte band, BOSCO voor de zesde keer op Breda Jazz Festival.

Wat is je meest bijzondere herinnering aan een van de vorige edities van het Jazz Festival?
“Wij hebben een aantal keer meegedaan, daarna een pauze en nu doen we weer mee. De eerste vier keer, waren echt gaaf. Wij stonden op podium zuid en het hele plein stond vol. Het was echt indrukwekkend hoeveel mensen er stonden. Wij spelen op meerdere festivals, maar in je eigen stad spelen, dat maakt het extra bijzonder.”

Hoe ziet jullie optreden eruit tijdens het Breda Jazz Festival?
“We beginnen deze editie voor de eerste keer met eigen geschreven stukken. Onze gast is Frank In Person, hij klinkt net zoals Frank Sinatra. Ik ben zelf helemaal into de big bands en met Frank Sinatra spelen is natuurlijk een droom, dat kan nu niet meer, maar zo toch nog een beetje.”

Wat doe jij ter voorbereiding aan het Breda Jazz Festival?
“Plannen! Met BOSCO plannen we alles heel goed, zodat iedereen op tijd de juiste focus klaar heeft voor een optreden. We zorgen dat het materiaal op tijd klaar staat en we repeteren één of twee keer van te voren en dan gaan we los.”

Met wie zou je ooit nog willen spelen?
“Als het om mezelf gaat zou ik Harry Connick Jr. kiezen. Niet per se om mee op te treden, maar een tijdje met hem op te trekken. Hij is echt een voorbeeld voor mij. Hij heeft een eigen bigband en schrijft de muziek, hij is eigenlijk de hele vormgever van alles op het podium. Zijn kijk op alles wat hij doet is fantastisch.”