Volle terrassen op de Grote Markt.
Volle terrassen op de Grote Markt. Amber Janssen

Tropische start voor Jazz Festival, burgemeester waarschuwt voor veiligheid (video)

Cultuur

BREDA - Korte broeken, jurkjes, hoedjes en zonnebrillen bij jong en oud. Terwijl de eerste biertjes worden genuttigd aan de vele barren en op de terrassen in de binnenstad bereidt het Jazz Festival zich voor op de officiële opening van wat een tropische editie belooft te worden. 

Even voor één uur is er eerst applaus voor de crew van het festival. De tientallen vrijwilligers begeleiden artiesten, zorgen voor aanwijzingen rond de podia en dat in de binnenstad zonder een zuchtje wind, waar de temperatuur de dertig graden overstijgt. 

Na het openingswoord van voorzitter Bart Wouters én applaus voor stadsbeiaardier Paul Maassen klonken de eerste jazzklanken over de Grote Markt, live vanaf het podium. Daarna was het woord aan burgemeester Paul Depla. Dat had nog wel een serieuze boodschap, voordat de Paarse Heide traditioneel gespeeld werd. "Helaas moet ik het zeggen na Manchester, maar kijk uit voor je veiligheid."

Behalve voor de veiligheid, waarschuwde de organisatie ook voor de gezondheid. "Zoek op tijd de schaduw, drink voldoende water en smeer zonnebrand", was het advies.