Afbeelding
Peter Visser

Duizenden NAC-fans bij uitzwaaien spelers (video's)

NAC

BREDA - Een paar honderd fans zijn bij het Rat Verleghstadion om de spelersbus van NAC uit te zwaaien. Met vuurwerk, gele rookbommen en gezang wordt de Parel van het Zuiden uitgeleide gedaan richting Nijmegen.

Na de 1-0-winst van donderdag, kan NAC zondag na twee jaar afwezigheid weer terugkeren in de eredivisie. Dan moet er gelijkgespeeld of gewonnen worden, of zelfs een 2-1-verlies volstaat nog. Voor de fans die niet meereizen, staat er op P5 inmiddels een groot scherm. Daar is vanaf 14.00 uur zondagmiddag een feestje gaande, met als hoogtepunt de wedstrijd, die om 16.45 uur begint.


Die bijeenkomst op P5 is voor seizoenkaarthouders gratis, mits ze een kaart bestellen. Niet-seizoenkaarthouders betalen vijf euro. Inmiddels zijn er voor het middagke P5 4500 kaarten verkocht en hebben dj's Dannic en Boris Smith zich gemeld om de boel op te warmen.

Als NAC promoveert, dan worden de spelers zondagavond nog officieel gehuldigd op het podium voor het stadion. Maandags volgt dan om 16.00 uur een presentatie op de Grote Markt. (meer volgt).