Logo bredavandaag.nl
Honderd in Engelse stijl geklede fietsers startten zondagmiddag in de Boschstraat aan de eerste Bredase editie van de Tweed Ride.
Honderd in Engelse stijl geklede fietsers startten zondagmiddag in de Boschstraat aan de eerste Bredase editie van de Tweed Ride. (Wijnand Nijs)

Op een hoge bi en in het tweed door Breda (foto's en video)

BREDA - Het is een wonderlijk gezicht in de Boschstraat. Zelfs de ervaren terraszitters bij De Beyerd moeten even met hun ogen knipperen, want tegen over hen, bij Kamu, staat een wel heel apart gezelschap te wachten op het startsignaal van hun fietstocht.


Het zijn de honderd deelnemers aan de eerste Bredase editie van de Tweed Ride, een fietstocht waarin dames en heren geheel volgens de Britse klederdracht te fiets gaan op vaak bijpassende fietsen.

Dus starten enkele heren op een vélocipède, ook wel hoge bi. Dat is zo’n fiets met een enorm voorwiel waaraan de trappers vastzitten en een klein achterwiel. Vol bewondering kijkt de Bredanaar naar de opstapacties van de berijders.

De deelnemers komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten, naar Breda voor deze tocht, die na verschillende stops, waaronder een gin-tonic-stop, eindigt bij het T-huis in het Valkenberg. De Tweed Ride is daarnaast het startsein voor de Fiets Fiesta in Breda, waarin de komende week nog vanalles te doen is.

Bekijk de foto’s van de start.
Het filmpje van de start.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief