Politie en taxibranche in actie tegen de illegale taxi's bij de Hoge Brug in Breda. foto Peter Visser
Politie en taxibranche in actie tegen de illegale taxi's bij de Hoge Brug in Breda. foto Peter Visser

Twee snorders betrapt tijdens taxicontrole in Breda

Politie

BREDA - Tijdens een integrale controle op taxi’s en snorders zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden die tegen betaling vervoer aanboden zonder dat zij een vergunning voor taxivervoer hebben. De controle werd uitgevoerd door politie en medewerkers van de Inspectie Leefomgeving en Transport en medewerkers Toezicht en Handhaving van de gemeente.

In beide gevallen werden agenten en opsporingsambtenaren in burger aangesproken door de mannen die hen vragend een taxi aanboden. De opsporingsambtenaren gingen op de vraag in en liepen mee naar de auto’s op de Nieuwe Prinsenkade en Adriaan van Bergenstraat stond. Op de Rijsbergseweg werden de auto’s door geüniformeerde agenten aan de kant gezet en zijn de ‘taxi-chauffeurs’ aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 76 de Wet Personenvervoer. Het gaat om een 46-jarige man uit Zundert en een 18-jarige man uit Breda. Na verhoor mochten zij weer naar huis. 

Bij de controle van legale taxi’s werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere overtreding maximum snelheid, parkeren, rijden in een gesloten verklaring. Een chauffeur kreeg een rijverbod van 36 uur opgelegd vanwege de overtreding wekelijkse rust. Een chauffeur reed onrechtmatig op BSN nummer in plaats van een chauffeurspas.