Afbeelding
Yvonne Keulaars

Ook tijdens de vervroegde Haagse Beemden Loop is het heet

Sport

BREDA - De tropische temperaturen van de afgelopen dagen én van deze zondag hebben van deze editie van de Haagse Beemden Loop een vroegertje gemaakt. Komt de loop normaal pas na 12.00 uur op gang, nu waren de eerste lopers al weer thuis.

De organisatie vervroegde de starttijden voor een groot deel naar de ochtend. Ook kwamen de Obstacle Trail Run en Kidsrun te vervallen. “We wilden geen risico’s nemen in verband met het warme weer. Mensen kunnen dan bijvoorbeeld oververhit raken”, aldus een woordvoerster van de Haagse Beemden Loop. “Daarom hebben we het naar de ochtend moeten verplaatsen. Ik heb veel mensen gehoord die dit fijn vonden.

De organisatie trof daarnaast nog extra maatregelen. Aan het parcours zijn meerdere spons- en waterpunten geplaatst. Veel hardlopers, van onder andere de 10 kilometer, pakten de waterflesjes gretig aan. Voor de benodigde verkoeling gooiden ze het water over hun hoofd.  

Huub Maas heeft bij de mannen de eerste prijs voor de 10 kilometer in de wacht gesleept. Bij de vrouwen was dat Elke Wouters. Daarnaast zijn ook nog de 5 kilometer, 10 kilometer en 5 kilometer voor de wheelers van start gegaan.