Voorzitter Cees Meeuwis en organisator John de Vos op inspectieronde over het terrein van Outdoor Brabant.
Voorzitter Cees Meeuwis en organisator John de Vos op inspectieronde over het terrein van Outdoor Brabant. Wijnand Nijs

Outdoor Brabant wil permanente locatie met clubhuis

Sport

BREDA -  Paardensportevenement Outdoor Brabant wil een permanente locatie, met eigen clubhuis aan de Prinsenhoeve, waar het evenement al jarenlang plaatsvindt. Die wens heeft de organisatie uitgesproken tijdens een foundersbijeenkomst afgelopen week.

Op deze permanente locatie wil Outdoor Brabant door het jaar heen hippische, sociaal maatschappelijke en zakelijke activiteiten laten plaatsvinden. Voor de Prinsenhoeve hebben ook provincie, gemeente en financiers zich uitgesproken, aldus de organisatie.

Volgens de organisatie is Outdoor een evenement met een enorme potentie.  "De afgelopen twee jaar hebben we tijdens de twee WK-edities kunnen merken dat de wereld, de provincie, de stad en het bedrijfsleven dat onderkent," aldus voorzitter Cees Meeuwis. "Dat is een goede basis. Outdoor Brabant biedt kansen als platform voor de sport, de inwoners van Breda en West-Brabant, de overheid en het bedrijfsleven.”

Een permanente locatie moet Outdoor stabiliteit geven voor de toekomst, door kosten te delen met andere activiteiten en door meerjaren afspraken met sponsoren en partners. “We willen heel graag en liefst zo snel mogelijk, maar merken dat we het proces niet geheel in eigen hand hebben. We moeten, terwijl we onze ambities nastreven, de meningen van anderen respecteren. Dat gaat soms langzaam”, aldus Meeuwis.

“We zijn druk in onderhandeling met de stakeholders. Maar wij geloven erin dat dit de juiste weg is om het evenement het duurzame karakter te geven en merken dat bestaande en nieuwe partijen achter ons staan. Daarom gaan we door op de ingeslagen weg."