Logo bredavandaag.nl

Breda denkt mee: Hartverwarmende reacties en tientallen flex-abonnees

BREDA - Het was een bericht waarvan ik op Facebook al schreef dat ik het nooit had willen schrijven: de mededeling dat BredaVandaag per 1 juli stopt in zijn huidige vorm. De reacties zijn overweldigend.


Honderden reacties op verschillende plaatsen op Facebook, die ik ook lang niet allemaal heb kunnen terugvinden of heb kunnen lezen, telefoontjes, appjes, berichtjes via Messenger en via e-mail.

Overweldigend. Dat is het. Mensen die een petitie willen starten, die de lokale politiek tot actie manen. Bedrijven die volmondig laten weten dat de campagnes doorzetten die ze gepland hadden voor de rest van juni. Mensen met ideeën en suggesties. Reacties met zoveel lof voor het werk dat ik (heb) verricht, dat ik ervan ga blozen.

Reacties uit de mediawereld, naar aanleiding van publicaties op vaksite Villamedia, of naar aanleiding van de berichtgeving op onze eigen site, in BNDeStem, op Omroep Brabant of nu.nl “Bewoners en politiek #Breda, doe iets! Breda verdient pluriform geluid”, tweet NVJ-secretaris Thomas Bruning. Zelfs de hashtag #operatiebredavandaag is gelanceerd, in navolging van #operatieeredivisie bij NAC.

Het zijn hartverwarmende reacties van professionals, collega’s, adverteerders, die twee dingen gemeen hebben: ze zijn vaak al jarenlang bezoeker van BredaVandaag, maar ze zijn vooral betrokken Bredanaars. En ze zijn geschokt door het bericht.

Dat blijkt ook uit de aanmelding voor ons flex-abonnement. Enkele tientallen abonnees meldden zich, zelfs van ver buiten Breda, al dan niet daartoe aangezet door fanatieke lezers die iedereen daartoe persoonlijk aansporen in reactie op een Facebookreactie. Zijn we er daarmee? Nog lang niet. Maar hoop doet leven, en wie weet dient het wonder dat nodig is zich aan.

Ideeën en suggesties voor BredaVandaag.nl blijven welkom op mijn persoonlijke mail: wijnand@bredavandaag.nl. Ik probeer iedere mail tussen het tikken van nieuwsverhalen te beantwoorden, maar weet dat alle steun, suggesties en ideeën enorm worden gewaardeerd.

En zoals gezegd: tot 1 juli doen we sowieso ‘gewoon’ verslag van wat er in Breda gebeurt en houden we je op de hoogte. Tips voor nieuwtjes of grappige, leuke of ontroerende foto's uit de gemeente Breda ontvang ik daarom nog steeds graag: info@bredavandaag.nl

Blijf ons volgen. Later meer.

Wijnand Nijs

PS: Lees hier waarom BredaVandaag stopt

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief