NAC wint met 1-0 van NEC tijdens de eerste wedstrijd in de finale van play-offs om een plek in de eredivisie.
NAC wint met 1-0 van NEC tijdens de eerste wedstrijd in de finale van play-offs om een plek in de eredivisie. Peter Visser

Geen makkelijk programma NAC bij terugkeer in de eredivisie

NAC

BREDA - Het voordeel van twee jaar afwezigheid in de eredivisie voor NAC? Het programma is minder voorspelbaar dan de jaren ervoor. Maandag lekte het concept competitieprogramma voor het nieuwe voetbaljaar uit. Voor NAC betekent dat in elk geval twee keer een thuiswedstrijd in augustus. De Bredanaars keren terug met een uitwedstrijd in Arnhem op zaterdag 12 augustus.

Daarna komen PSV (zondag 20 augustus) en Sparta (vrijdag 25 augustus) op bezoek. Het eerste echte Avondje NAC is op zaterdag 16 september als FC Groningen op bezoek komt. De week daarvoor reist de Parel van het Zuiden naar Alkmaar en wedstrijd zes is op 23 september een bezoek aan landskampioen Feyenoord.

Concluderend? Een uitdagende start voor NAC, waarbij het nog geheel onzeker is met wie trainer Stijn Vreven de strijd aangaat. Daarin staat NAC overigens niet alleen. De laatste jaren komt de transfercyclus pas lekker op gang als de competities al gestart zijn. Grote kans dus dat ook de tegenstanders met een 'gemankeerde' selectie het seizoen beginnen.

Wat dat betreft zou het fijn zijn als de voetbalbobo's de transferperiodes terugbrengen tot vier of zes weken na afloop van het seizoen. Dat voorkomt ook dat clubs in de winterstop als kippen zonder kop op zoek gaan naar versterkingen en op die manier in enkele gevallen sterkere spelers bij de tegenstander wegkopen.

Tot die tijd is het roeien met de riemen die we hebben en start NAC 1 juli het oefenprogramma.

Hier onder de competitiewedstrijden van NAC in seizoen 2017/2018