foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

GroenLinks wil voor meer mensen financiële hulp

Politiek

BREDA - GroenLinks Breda wil dat meer mensen in aanmerking komen voor regelingen waarbij zij ondersteund worden door de gemeente Breda. Daarvoor moet de ondergrens van 110 procent van de bijstand volgens de fractie opgetrokken worden tot 120 procent.

GroenLinks-fractielid Marieke de Nobel dient daartoe donderdag tijdens de raad van donderdag 15 juni een motie in. Ze doet dat tijdens de behandeling van de Ontwikkelagenda Armoede.

“Het college stelt in de Voorjaarsnota dat iedereen mee doet in Breda en dat niemand aan de kant blijft staan. Maar ondanks alle onderzoeken en toezeggingen leven er in Breda steeds meer mensen, waaronder veel kinderen, in armoede”, stelt de De Nobel.

“De nu gepresenteerde nota laat volgens onze fractie juist wel mensen aan de kant staan: veel mensen, die een inkomen hebben net boven de 110 procent van het minimumloon, vallen net buiten alle regelingen van de Gemeente. Hierdoor houden zij vaak netto minder te besteden over dan mensen die net onder de 110 procent zitten wat betreft inkomen.”

Volgens de fractie is dat een onwenselijke situatie. GroenLinks wil de extra kosten betalen uit de Reserve Sociaal Domein.