Afbeelding
Facebook/politie Markdal

Politie pakt snelheidsmaniakken en foutparkeerders aan tijdens Rent-a-cop

Politie

BREDA - Met drie politie-eenheden is Politieteam Markdal deze dinsdag in de weer in Breda-noord tijdens de ‘Rent a cop-dag’.

Op initiatief van de wijkagent wordt er deze dinsdag met drie eenheden opgetreden in de wijken Biesdonk-Wisselaar, Doornbos-Linie, Geeren-Noord en -Zuid, in het dorp Teteringen en in Waterdonken en de Krogten.

De drie eenheden rijden daar naar de meldingen die wijkbewoners op Facebook, Twitter of op het spreekuur van de wijkagent hebben aangegeven. Op Facebook vroeg het team om suggesties.

De actie begon met controle op foutparkeerders en veiligheid bij de verschillende basisscholen, waaronder basisschool De Wisselaar. Daarbij kon de politie rekenen op grote aandacht van de schoolgaande kinderen. Daarna controleerden agenten op foutparkeerders bij winkelcentrum Hoge Vucht. Onder andere bij invalideparkeerplaatsen die gebruikt werden zonder de benodigde ontheffing werden parkeerbonnen uitgeschreven.

Zoals aangekondigd werd ook op snelheid gecontroleerd. Met een laserpistool werd het verkeer op de Baliëndijk onderzocht. “Straks op de locaties die ook gemeld zijn”, meldt de politie op Facebook.