Logo bredavandaag.nl
Bedrijventerrein Hazeldonk op de grens van Nederland en België. foto Guido van der Kroef
Bedrijventerrein Hazeldonk op de grens van Nederland en België. foto Guido van der Kroef

4,5 jaar cel voor smokkel 400 kilo cocaïne

BREDA - Een 20-jarige man uit Schiedam is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 4,5 jaar voor drugssmokkel. In de bestelbus van de man werd in december 2016 bijna 400 kilo cocaïne aangetroffen bij de grensovergang Hazeldonk.


De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 8 jaar, maar vanwege de jonge leeftijd en zwakbegaafdheid van de verdachte valt de straf lager uit. De man werd op 3 december aangehouden tijdens een controle bij de grensovergang Hazeldonk. In zijn bestelbus vond de Marechaussee een groot aantal boodschappentassen met daarin in totaal 200 pakketten cocaïne. In een verborgen ruimte in de bestelbus werden nog eens 200 pakketten gevonden. De aangetroffen narcotica hadden een straatwaarde van miljoenen euro’s.

De straf valt lager uit dan de geëiste 8 jaar omdat de rechtbank rekening houdt met de jonge leeftijd en zwakbegaafdheid van de verdachte. Vanwege zijn beperkt cognitief vermogen kan niet worden uitgesloten dat de verdachte makkelijk beïnvloedbaar is en anderen daar misbruik van hebben gemaakt, aldus de rechtbank.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief