Afbeelding
BredaVandaag

Brand loods Tulpenstraat laait op tot grote brand (video)

Politie brand

BREDA - De loods in de Tulpenstraat waar vrijdag al brand woedde is in de vroege zaterdagochtend voor de twee keer in brand gevlogen. De brandweer rukte om 05.05 uur uit. De brand bleek groter dan enkele uren eerder.

Het begon als gewone brand toen middelbrand en tien minuten later schaalde de brandweer op naar grote brand. Aan de voorzijde in de Tulpenstraat was alleen maar rook te zien. Aan de achterzijde bereikbaar via een poort in de Generaal Maczekstraat kwam de brandweer op een groot parkeerterrein.

Hier werd de hoogwerker opgesteld. Vanuit hier was ook goed te zien dat de brand de gehele loods in as heeft gelegd (foto's). De politie sloot beide straten af voor verkeer. rond 06.15 uur had de brandweer de brand onder controle en begon het nablussen.

Via garageboxen kon de brandweer bij het dak van de loods en hier sloopten brandweerlieden het dak om goed overal bij te komen. Bij de brand vielen geen gewonden. Eerder op vrijdagavond rond 20.30 uur was er ook al brand in dezelfde loods. Toen kon de brandweer erger voorkomen. Het is niet duidelijk hoe de branden ontstonden.