Jorn Brondeel verkast van NAC naar Enschede en van Antwerpen naar Nederland.
Jorn Brondeel verkast van NAC naar Enschede en van Antwerpen naar Nederland. Trust Verhuizingen

Doelman Brondeel emigreert naar Enschede

NAC

BREDA - NAC-doelman Jorn Brondeel is officieel geëmigreerd naar Enschede. Geëmigreerd, want de sympathieke Vlaming woonde nog altijd in Antwerpen.

Brondeel zag zijn goede spel van afgelopen seizoen beloond met een transfer naar FC Twente. Dat was nog voordat hij wist dat NAC eveneens in de eredivisie zou spelen.

De keeper nam eerder al afscheid van de supporters, onder meer via Facebook. “Bedankt voor alles NAC Breda! We zien elkaar terug 12 december 2017 in het Rat Verlegh Stadion.” Dan komt Twente op bezoek.

De verhuizing van Brondeel, die in Antwerpen werd opgehaald door het Bredase Trust, kan zomaar de eerste van een lange reeks zijn. Misschien niet per se van en naar NAC, ook al valt dat ook zeker niet uit te sluiten, maar ook elders in Nederland.

Want het belooft weer een hete transferzomer te worden in het betaald voetbal. Die wordt veroorzaakt door fanatiek inkopende buitenlandse clubs, die op die manier een transferdomino in gang zetten. Zo zag Ajax Klaassen gaan en Feyenoord Elia. De euro’s die daardoor in de clubkas terechtkomen, worden vaak weer besteed in eigen land voor het halen van versterkingen afkomstig van subtoppers.

Welke transferdominosteentjes in Breda aankomen of vertrekken, moet de komende maanden duidelijk worden. Technisch directeur Hans Smulders heeft nog tot eind augustus.