Winters getinte bui boven Breda
Winters getinte bui boven Breda Nico Koevoets

Toenemende kans op een regen- of onweersbui

Weer

Weersverwachting voor dinsdag 27 juni 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Op de weerkaart van dinsdag ligt een hogedrukgordel over de zuidelijke Noordzee. Een lagedrukgebied dan bij Ierland, trekt woensdag de Noordzee op en brengt wisselvalliger weer.

Weersverwachting voor dinsdag
De dag begint met wolkenvelden en nu en dan zon. Vooral in de middag en avond meer en dikkere wolken en toenemende kans op een lokale regen- of onweersbui. Grote regenhoeveelheden lijken niet aan de orde te zijn.
De wind waait zwak tot matig, gemiddeld met 2 of 3 Beaufort, uit het oosten. De aangevoerde lucht is vrij warm en het kwik kan tijdens de eerste helft van de middag tot 24 of 25 graden reiken.

Het weer voor de volgende dagen
Ook na dinsdag lijkt de droogte niet opgeheven te worden door een paar wisselvallige dagen. De regenkansen zijn in onze omgeving qua hoeveelheden beperkt.
Woensdag is het wel wisselend bewolkt en voornamelijk in de middag en avond is er kans op een lokale bui.
De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten, maxima rond 22 graden. Donderdag doet het kwik een stapje terug naar 20 graden bij een matige zuidwestelijke wind van 3 Beaufort. De wolken overheersen, neerslagkansen lijken beperkt. Op vrijdag wederom meestal bewolkt en een grotere kans op enige regen. De wind waait met 3 tot 4 Beaufort vanuit de westhoek.
De temperatuur blijft rond 19 graden steken.

Zo was het weer op maandag 26 juni 2017
Maximumtemperatuur 25,6 graden
Minimumtemperatuur 15,2 graden
Neerslag: droog
(metingen waargenomen stadsweerstation Breda - Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 20 juni 2017 om 19.00 uur