Afbeelding
Yvonne Keulaars

Breda Future+: van opa Veldheer tot Sherif Sabry

Sport

BREDA - Tennisliefhebbers opgelet. Deze week wordt de tiende editie van het internationale tennistoernooi Breda Future+ gehouden.

Deze dinsdag, de vierde dag van het toernooi, is het nog rustig op het op het tennispark van BLTV. De eerste wedstrijden zijn sinds 11.00 uur aan de gang. Nu is het nog droog, iets dat in de loop van de middag verandert. De toeschouwers die er zijn, blijken echte liefhebbers.

Meneer Veldheer zit samen met zijn familie te wachten tot zijn kleinzoon de tennisbaan betreedt. “Mick begint na deze set. Het is de eerste keer dat hij hier meedoet”, laat Veldheer weten. De 21-jarige Mick woont momenteel in Oostenrijk.

Op het Center Court is ondertussen de wedstrijd bezig tussen Sherif Sabry uit Egypte en de Nederlandse Tim van Terheijden. Op de tribune zit een echtpaar te genieten van het duel. De Hagenezen komen een dagje kijken. “Wij houden van tennis. Ik heb het zelf jaren gespeeld”, aldus de vrouw.

Ook meneer en mevrouw Quirijnen zijn grote tennisliefhebbers. “We tennissen allebei. Dan is het leuk om hier eens te komen kijken”, aldus de Bredanaars. “En het deelnemersveld is goed. Dat zie je ook niet vaak.” De wedstrijd blijkt redelijk spannend, maar uiteindelijk gaat de Nederlander er met de winst vandoor.

In het weekend van zaterdag 1 juli en zondag 2 juli worden de finales gespeeld. Dit keer alleen van de mannen, want BredaFuture+ heeft afgelopen jaar de ambitie uitgesproken om te groeien. De toernooileiding doet dat door zich te richten op de mannen. De prijzenpot bedraagt 25.000 dollar. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

Bekijk hier de foto's van de vierde dag.