Afbeelding
Manon de Koning

28 nieuwe banen dankzij eerste Groei Ondernemers Challenge

Economie

BREDA - De eerste editie van de Groei Ondernemers Challenge van Breda heeft 28 nieuwe banen opgeleverd. Dat blijkt uit een inventarisatie onder de tien deelnemende ondernemers aan de challenge.

Daarnaast boden de tien deelnemers 37 zelfstandigen werk als onderaannemer, creëerden de tien vijf stageplekken en zijn er nog dertien vacatures niet opgevuld. Van november tot juni zijn deelnemers gecoacht op een snelle en toekomstbestendige groei van hun bedrijf. De challenge bestaat uit assessments, trainingen, coaching en intervisie.            

De Groei Ondernemers Challenge is een initiatief van de gemeente Breda. Het programma heeft groei van de werkgelegenheid als doel, met in het achterhoofd dat het MKB voor de meeste banen zorgt.

“De ondernemers hebben de afgelopen maanden geleerd om te werken a´a´n hun bedrijf in plaats van in hun bedrijf”, vat wethouder Boaz Adank het programma samen. De groei hebben ze volgens hem niet alleen aan zichzelf en de coaches te danken, maar ook aan de samenwerking met elkaar. “Als een soort van ‘raad van commissarissen’ voorzien ze elkaar van tips en inspiratie. Dat is de kracht van het programma. En daar ben ik als wethouder hartstikke trots op.”

De Challenge kende ook een winnaar. Dat werd Mike van Velzen van sportmarketingbureau Sport76. Hij heeft 21 mensen aan het werk geholpen en zijn omzet is met maar liefst 242% gegroeid in de afgelopen maanden. Hij  kreeg dinsdagavond een trofee en een bedrag van € 1.000, geld dat door de ondernemers zelf is ingelegd.

Inmiddels is een tweede groep ondernemers  in mei 2017 van start gegaan.