Juwelier Shivani werd vrijdag 30 mei overvallen door vier mannen. Deze werden later aangehouden. foto Tom van der Put / SQ Vis
Juwelier Shivani werd vrijdag 30 mei overvallen door vier mannen. Deze werden later aangehouden. foto Tom van der Put / SQ Vis

VVD: ‘Toenemende drugsoverlast Haagdijk’

Politiek

BREDA - Drugsgebruikers en -dealers hebben hun heil gezocht op de Haagdijk rond de Albert Heijn. Dat stelt de VVD in een brief aan het college, waarin het vraagt om maatregelen.

De plaatselijke VVD-fractie ontving vorige week signalen over toenemende overlast. “Nadat wij een bezoek brachten aan deze straat en ondernemers, bleken deze signalen helaas te kloppen”, schrijven Rick Zagers en Sven Planken.

“Vanuit bewoners en ondernemers kregen wij te horen dat er steeds meer drugsgebruikers en dealers actief zijn ter hoogte van de Albert Heijn. Zo viel het op dat een deel van deze mensen eerder actief was in het Valkenberg.”

De VVD geeft aan te begrijpen dat een waterbedeffect moeilijk is te voorkomen. “Toch is het niet wenselijk dat de overlast zich blijft verplaatsen en dat daardoor steeds meer mensen in aanraking komen met deze vorm van overlast.”

De Bredase VVD vraagt of het college bekend is met de klachten en of er plannen zijn de overlast aan te pakken. Ook wil de fractie weten of het college een lange termijn oplossing ziet voor deze zich steeds verplaatsende drugsproblematiek.