Afbeelding
Wijnand Nijs

Karavaan Tour du Jour al druk met opbouw aan de Haven

Algemeen

BREDA - De tafel waaraan Wilfred Genee en Michael Boogerd vanaf vrijdagavond drie weken lang dagelijks de Tour de France doornemen, staat al klaar. De oude Vismarkt op de hoek van de Haven is even de huiskamer van de Tour de France.

Op de hoek van de Vismarktstraat en de Haven is het al een paar dagen onrustig. Medewerkers van de tv-producent hebben stellage opgebouwd voor verlichting en camera's. De zitjes voor de bezoekers staan al klaar. Om aanwezig te zijn bij de uitzending kunnen wielerfans kaartjes kopen via RTL. Gewoon wat eten op het terras kan ook, maar daarvoor moet dan wel bij Binnen Breda gereserveerd worden.

De Tour de France begint zaterdag met een tijdrit in Düsseldorf, waarna zondag vanuit deze stad richting Luik wordt gereden. De Tour de France blijft dit jaar voor het grootste deel in de oostkant van Frankrijk, met een klein uitstapje via de Dordogne en de Pyreneeën. Zondag 23 juli eindigt de karavaan in Parijs.

Het programma is dagelijks tussen 20.00 en 21.30 uur te zien op RTL7.  Wielerliefhebbers Maxim Hartman en Filemon Wesselink doen verslag uit de ronde.