Breda Live 2016.
Breda Live 2016. Vinnie de Laat

BredaLive mag doorgaan van rechter

Cultuur

BREDA - BredaLive mag 7 en 8 juli gewoon doorgaan. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat de omwonenden verzameld in de stichting Chasséveld hadden aangespannen. De rechter deed vrijdagmorgen uitspraak.

Wel moet het evenement op beide dagen een half uur eerder stoppen, bepaalde de voorzieningenrechter deze vrijdag.

De stichting stelde in het kort geding dat de Gemeente Breda eerder gemaakte afspraken zoals belegd in de nota ‘Richting aan Evenementen’ uit 2013 niet nakomt, namelijk de reductie tot twee luidruchtige evenementen op het Chasséveld per jaar zo gauw Breepark gereed zou zijn. Daarnaast gaf de stichting aan dat het aantal zeer luidruchtige evenementen de laatste jaren explosief is gegroeid, 'net als de overlast door met name lage bastonen'. Ook zou de gemeente de procedurele voorschriften niet hanteren. 

"Ondanks vele gesprekken tussen omwonenden en de Gemeente worden bewonersbelangen op geen enkele manier worden geborgd, ook niet in de nieuwe concept-nota 'Evenementenbeleid Breda' zoals die momenteel circuleert", verklaart de stichting de stap naar de rechter. 

De volledige uitspraak van de rechter laat nog op zich wachten, zodat nog niet duidelijk is wat de argumentatie is. Ook is nog onduidelijk of deze uitspraak gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de eindtijden van andere evenementen.

(meer volgt)