Afbeelding
Marcel van Dorst/SQ Vision

Man met nepvuurwapen aangehouden tijdens controle Teteringen

Politie politiecontrole

TETERINGEN - Een 23-jarige man uit Leidschendam is aangehouden vanwege het bezit van een nepvuurwapen. Het wapen werd in zijn auto aangetroffen tijdens een gezamenlijke controle van politie, gemeente en belastingdienst op de Oosterhoutseweg in Teteringen. 

Tijdens de controle werd eveneens een 38-jarige man uit Rosmalen aangehouden. De man, die onverzekerd en zonder autogordel reed, bleek een hoeveelheid aan harddrugs op zak te hebben. Ook moest hij nog een openstaande celstraf uitzitten. Beide verdachten zitten nog vast. 

Tijdens de controle werden tussen 16.00 uur en 23.00 uur 150 auto’s aan de controle onderworpen. Hierbij werd gekeken naar verkeersovertredingen, de technische staat van de voertuigen en zaken die met de Belastingdienst te maken hebben. De Belastingdienst en deurwaarders inde openstaande schulden en namen verschillende voertuigen in beslag. 

In totaal werden er 47 boetes gegeven, waarvan maar 20 voor het vasthouden van de telefoon. "Niet handsfree bellen is een vorm van afleiding dat in het verkeer leidt tot (ernstige) verkeersongelukken. Afleiding is daarom ook een van de speerpunten waar streng op gehandhaafd wordt", aldus de politie. "Hiernaast werden er onder andere boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, het overschrijden van de toegestane snelheid en het rijden met een onverzekerd voertuig."