Afbeelding
Maurice van Steen

NAC kiest voor Fuji-nostalgie met groen uit-shirt

NAC

BREDA - Het is een nauwelijks subtiele verwijzing naar seizoen 93/94: het groene shirt dat NAC dit seizoen voert als alternatief uit-shirt naast het zwarte. Voor het Avondje NAC bewaart NAC uiteraard het gele.

De drie varianten hebben alledrie de kenmerkende schuine zwarte baan over de borst lopen, ditmaal geflankeerd door een grijze streep. “Het shirt is door Legea gemaakt, samen met de clubraad en de Bredase ontwerper en NAC-fan Stef Goedhart”, vertelt NAC-directeur Justin Goetzee. “Het is echt een traject waarin we samen zijn opgetrokken.”

In het shirt zijn meer details uit het shirt van 93/94 terug te vinden, zoals het kraagje met een kleine v-hals.  Waar onder meer John Karelse, Ton Lokhoff, Pierre van Hooijdonk, Peter Remie en John Lammers destijds een echt touwtje uit hun kraag hadden bungelen, is het nu een grafisch onderdeel van het ontwerp.

Het gesprek gaat nu, net als afgelopen jaar toen het derde shirt blauw was, over het groen. “Dat blauwe shirt kreeg veel commentaar, maar het was het best verkopende shirt in jaren”, weet Goetzee. “Je weet dat je het nooit goed kunt doen, kritiek is er altijd, maar we doen dit met ons hart.”

De shirts zijn binnenkort te verkrijgen en kosten €65. Voor seizoenkaarthouders bedraagt de verkoopprijs €55.