Foto Janet Olde Wolbers
Foto Janet Olde Wolbers

Bijna 500 ondertekenaars petitie vóór festivals in centrum Breda

Algemeen

BREDA - Nachtburgemeester Ralph Behouden is een petitie gestart waarmee hij voorstanders van festivals in de binnenstad een stem wil geven. Zaterdagmiddag hadden bijna vijfhonderd mensen de petitie ondertekend.

Aanleiding is het kort geding dat Stichting Chasséveld aanspande tegen de gemeente over Breda Live.

De volledige uitspraak van de rechter is nog niet gepubliceerd, maar in de samenvatting werd wel duidelijk dat Breda Live een half uur eerder moet stoppen vrijdag en zaterdag.

Behouden maakt zich zorgen over deze uitspraak. “Dit zou ook gevolgen kunnen hebben voor evenementen in de (nabije) toekomst in de binnenstad”, schrijft hij op zijn Facebook.

“Natuurlijk begrijp ik het belang van de bewoners van de binnenstad. Maar ik ben van mening dat de stad, het centrum, de pleinen en markten, een ontmoetingsplek zijn. Plaatsen waar mensen een drankje, hapje én een dansje willen doen. Dat is overal ter wereld zo, dus ook in ons mooie Breda.”

“Om niet alleen de klagers een stem te geven heb ik deze petitie opgezet. Daarmee wil ik de bezoekers van evenementen en festivals in de binnenstad óók een stem geven als tegengeluid.”