Lekker in het zonnetje meedoen aan de Singelloop. foto Perry Roovers
Lekker in het zonnetje meedoen aan de Singelloop. foto Perry Roovers

Officieuze marathon 40 van Breda krijgt eigen uitslag tijdens Singelloop

Sport

BREDA  - De officieuze marathon tijdens de Singelloop ‘De 40 van Breda’ krijgt een eigen vermelding in de uitslagen van de Singelloop van dit jaar. Na twee succesvolle edities in 2015 en 2016 gaan de deelnemers opnieuw de uitdaging aan om alle afstanden tijdens dit evenement te lopen en hiermee geld op te halen voor Stichting Ushersyndroom en Driving Nurses.

Mede dankzij het opgehaalde bedrag tijdens de voorgaande edities, is er vanuit het onderzoeksteam van het Radboud UMC een grote stap gezet binnen het wetenschappelijke onderzoek naar het Ushersydroom. Daarnaast rijdt er nu in Tanzania een Mama Bus rond, die er voor zorgt dat er steeds meer toegang is tot de benodigde zorg in een groot deel van dat land. Een prachtig resultaat, maar het blijft noodzakelijk om hier geld voor op te blijven halen, om zo verder onderzoek en ondersteuning in zorg mogelijk te maken.

Voor deelnemers aan ‘De 40 van Breda’ liggen loopshirt en startnummer klaar. Om het deelnemen aan alle afstanden te vergemakkelijken mogen de deelnemers bij elke afstand vanuit het eerste startvak starten. Verder is er op de dag zelf een eigen uitvalsbasis bij de Rabobank, vlabij de start.