Sunday Sun, Blof, Typhoon, Kensington en Fedde Le Grand, afgewisseld met de verrassingsacts Belle Perez, 2 Brothers on the 4th Floor en Frans Bauer.
Sunday Sun, Blof, Typhoon, Kensington en Fedde Le Grand, afgewisseld met de verrassingsacts Belle Perez, 2 Brothers on the 4th Floor en Frans Bauer. Vinnie de Laat

Fedde Le Grand: ‘Brabanders gaan gewoon voor een feestje’

Cultuur

BREDA - Fedde Le Grand is terug. Op Breda Live, welteverstaan. 2016 was zijn debuut in Breda. Dat beviel goed. “Na even aftasten gingen jong en oud met de handjes in de lucht”, geniet hij nog na.

Le Grand, die vanuit zijn studio in Breda werkt, is zoals het een internationaal dj betaamd onderweg. Deze middag belt hij vanaf het vliegveld. “Onderweg naar Ibiza, vrijdag in Breda, dan Sensation en daarna Roemenië. Daarna? Verder dan een weekje kijk ik niet vooruit.”

Miles Stutterheim
Sensation deze zaterdag is bijzonder voor Le Grand. “Omdat het de laatste keer is, maar ook omdat ik anthem heb mogen leveren.” Een hele eer, vertelt de dj, die een versie maakte van Ian Careys Keep on Rising. “Het nummer bleek een schot in de roos. Het was gedraaid op de begrafenis van een van de oprichters Miles Stutterheim in 2000. Dat maakte voor hen de cirkel rond, omdat het de laatste Sensation is. Dit moest de track zijn, dat was meteen duidelijk.”

Le Grand is sowieso druk in de studio. “Er komt nog track aan met Ida Corr en met Shaggy, super leuk”, lacht de dj. Maar eerst dus Breda Live, deze vrijdag als afsluiter. “Wat ik vorig jaar het leukste vond, is dat na een eerste aarzeling en aftasten jong en oud met de handjes de lucht in stonden. Dat is een compliment.”

'Toffe edits'
Daar gaat hij dit jaar weer voor, al wordt de show dit jaar iets anders dan afgelopen jaar, toen hij Ida Corr en Marcel Veenendaal meenam voor vocals. “DI-RECT staat er dit jaar natuurlijk zelf al en Ida Corr kon helaas niet, maar ik ben mijn set flink aan het voorbereiden en ik heb super veel toffe edits en speciale versies van tracks gemaakt, ik weet zeker dat het weer een super toffe avond gaat worden!"

Het draaien én wonen in Brabant bevalt hem goed. “Ik ben inmiddels echt wel verknocht aan Brabant”, vertelt de Utrechter. “Ik zou echt niet terug willen naar Amsterdam of Utrecht. De mensen zijn hier wat opener, wat minder stug. Het recht voor zijn raap van de randstad, heeft ook wel wat, maar de Brabanders zijn minder compromisloos. Als ze naar links gaan, dan gaan ze naar links. Of naar rechts. Geen enkele twijfel. Brabanders gaan gewoon voor een feestje. Zonder aarzeling.”

Samenwerking met Dannic
Zijn plannen voor de nabije toekomst? “Vooral heel veel muziek! Naast Keep On Rising en Firestarter - de track met Ida Corr en Shaggy - komt deze zomer ook nog een samenwerking tussen mij een Dannic uit, Coco’s Miracle, allemaal lekkere zomerse platen waar ik onwijs blij mee ben. Na de zomer is het voor je het weet weer tijd voor het ADE, dus allemaal leuke dingen om mee bezig te zijn.” 

Le Grand bepaalt zelf het ritme. Van zijn muziek, maar ook van zijn muzikale leven. “Ik werk erg nauw samen met mijn management. Ik ben graag erg betrokken. Dat vind ik fijn. Ik ben het dj’en  gaan doen omdat ik het leuk vind, en ik doe het inmiddels al zo lang dat ik precies weet wat ik moet doen om het leuk te blijven vinden, het geeft me artistieke vrijheid.”
Vrijdag dus op Breda Live, als afsluiter van de eerste dag met Diggy-Dex, Di-rect en Marco Borsato.

Alleen voor de vrijdag vanBreda Live zijn nog enkele kaarten beschikbaar.