Tijn, Frank en Domien op het podium van Serious Request 2016.
Tijn, Frank en Domien op het podium van Serious Request 2016. Wijnand Nijs

Depla: 'Breda leeft mee met familie Tijn'

Algemeen

HILVERSUM/BREDA - Het overlijden van nagellakheld Tijn (6) maakt grote indruk in Nederland. Ook in Breda is het nieuws hard aangekomen. Burgemeester Paul Depla uitte vrijdag onder meer via Twitter zijn medeleven. 

"De burgemeester van Serious Request Breda overleden. Breda leeft mee met ouders, broertje en familie van held Tijn", liet hij weten. De 6-jarige Tijn stal tijdens Serious Request in Breda afgelopen december ieders hart met zijn nagellakactie. Hij overleed vrijdagmorgen, maakte 3FM vrijdagmorgen bekend via dj Domien Verschuren. Tijn leed aan hersenstamkanker, maar zette zich ondanks zijn ernstige ziekte in voor anderen.

Zijn nagellakactie tijdens Serious Request in Breda was goed voor 2,5 miljoen euro. Daarmee maakte het jochie deze editie tot een succes. Afgelopen week bleek nog dat zijn eigen actie 'Lak door Tijn' een miljoen heeft opgebracht. Dat geldt gaat naar onderzoek naar hersenstamkanker.

Op haar website maakt radiozender 3FM met een statement duidelijk wat de jongen heeft betekend. "Tijdens 3FM Serious Request in Breda hebben we Tijn mogen leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. Hij meldde zich, samen met zijn vader, bij de brievenbus van het Glazen Huis met een bijzonder groot gebaar. Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was. "

Tijn is een voorbeeld voor ons allemaal, besluit 3FM. "Zijn verhaal heeft ons als zender diep in het hart geraakt - toen, vandaag, voor altijd."

(update, oorspronkelijk bericht 08.57 uur)