Logo bredavandaag.nl
Maandag 10 juli is de gemeente begonnen met het laten schoonspuiten en daarna opnieuw voegen van de natuurstenen van een aantal straten in de binnenstad, zoals hier in de Nieuwstraat.
Maandag 10 juli is de gemeente begonnen met het laten schoonspuiten en daarna opnieuw voegen van de natuurstenen van een aantal straten in de binnenstad, zoals hier in de Nieuwstraat. (Wijnand Nijs)

Voegen Nieuwstraat vervagen met hoge druk

De gemeente Breda is maandag op verschillende plaatsen in de binnenstad begonnen met het verbeteren van de bestrating. In de Nieuwstraat werd begonnen om met hoge druk de voegen eruit te spuiten.


Daarna komt er een mengsel van epoxy en zand die de komende vijftien jaar de voegen dicht én onkruidvrij moet houden. Twee specialisten hebben het trottoir afgezet met schermen om al teveel spatten te voorkomen. Dat lukt goed richting de kant van de rijbaan, aan de zijde van de bebouwing zitten de spatten tot metershoog op de gevel, zoals ook de mannen zelf onder de prut zitten. 

Aanleiding voor het werk waren klachten bij de gemeente over te grote voegen, oneffenheden en losliggende natuursteenkeien. De werkzaamheden duren tot en met de eerste week van augustus.

Tijdens het werk wordt de bestrating in de Schoolstraat, Nieuwstraat, Veemarktstraat, st. Annastraat, Kasteelplein en Cingelstraat aangepakt. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief