Logo bredavandaag.nl
Bianca van der Veen

Van Princeville op weg naar Miss World

BREDA - Een jaar geleden dook Jessica Wohrmann (25) voor het eerst in het missenwereldje. En dat beviel de ondernemersdochter tot haar eigen verrassing. “Ik dacht ook dat het oppervlakkig was”, vertelt ze.


Wohrmann is een van de zestien finalisten van Miss World Nederland 2017. Eind juli wordt duidelijk of ze naar de wereldfinale mag, als de Nederlandse finale achter de rug is. Ze vertelt haar verhaal over haar deelname in het bedrijf waar ze werkt, het bedrijf van haar ouders en ook het bedrijf dat ze in de toekomst wellicht gaat leiden: Van der Valk Hotel Princeville.

Nyenrode
Even stapt ze uit haar rol als manager van de frontoffice. Het hotel is haar thuis. Soms letterlijk, als ze een nacht blijft slapen na een avondje modellenwerk of studeren. Ook dat is werk - ‘je ziet weer zaken die de huishouding niet altijd ziet’. Ze begint binnenkort aan een master in finance op Nyenrode Business University, om haar financiële kennis op orde te brengen. Eerder voltooide ze een HBO-opleiding Hotelmanagement.

Ook de familie van Wohrmann had vooroordelen over de Miss-verkiezing, zoals ze die zelf ook had. “Ik dacht dat zijn mooie meisjes, maar zonder inhoud. Maar al bij de eerste kennismaking moest ik mijn mening bijstellen. De een was arts, de ander dierenarts. Het zijn allemaal hoog opgeleide meiden.”

Goed doel
Een miss zet zich altijd in voor een goed doel. Vandaar dat ook zij een goed doel aan de deelname heeft gekoppeld. Ze zet zich in voor de hartstichting en dan met name het onderzoek naar het vrouwenhart, dat nog onderbelicht is.” De finaliste wil met de aandacht die ze kan genereren voor de hartstichting het voorbeeld volgen van de missen in Azië en Zuid-Amerika. “Daar is een Miss echt een rolmodel, een voorbeeld, veel meer dan in Nederland of in Europa. Daarom lijkt het me ook echt gaaf om naar de finale in Azië te mogen.”

Die finale in Nederland is 30 juli, de wereldfinale in oktober. Wohrmann gaat ervoor. Zoals ze ook voor haar andere carrière gaat. “Ik heb al bij verschillende andere bedrijven en Van der Valk hotels gewerkt en meegekeken. Ik wil ook gaan stagelopen bij BDO en daarna ergens anders werken om ervaring op te doen. En dan later terug naar mijn thuishaven Van der Valk Hotel Princeville.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief