Zweedse en Duitse fans vermaken zich in het Bredase centrum, voorafgaand aan de wedstrijd om 20.45 uur in het Rat Verlegh Stadion. Fanzone Willemstraat WEURO 2017 Breda 17 juli
Zweedse en Duitse fans vermaken zich in het Bredase centrum, voorafgaand aan de wedstrijd om 20.45 uur in het Rat Verlegh Stadion. Fanzone Willemstraat WEURO 2017 Breda 17 juli Wijnand Nijs

Man mishandelt verkeersregelaar Fanzone en pleegt verzet bij aanhouding

Politie mishandeling

BREDA - Een 31-jarige man uit Terheijden is maandagmiddag bij de Fanzone op de Willemstraat aangehouden voor mishandeling van een verkeersregelaar. 

De verkeersregelaar hield die middag rond 15.45 uur het verkeer tegen vanwege de samenkomst en de wedstrijdvoorbereiding van Zweedse en Duitse fans in de Fanzone in de Willemstraat. Een bromfietser gaf hier geen gehoor aan, waarop de regelaar hem aansprak. De man parkeerde zijn voertuig en sloeg de verkeersregelaar op zijn hoofd. Hij raakte lichtgewond en schakelde de politie in.

De agenten hoorden het verhaal van de verkeersregelaar aan en zagen vervolgens de dader lopen. Zij vertelden de man dat hij werd aangehouden vanwege mishandeling. Hij werkte niet mee en pleegde verzet. Een agent kreeg hierop een elleboogstoot op zijn kaak en raakte lichtgewond. De verdachte werd snel geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte schold de agenten ook nog uit, waarop aangifte werd gedaan. 

De verdachte mocht later die dag weer naar huis. Hij kreeg een dagvaarding en moet zich later voor de rechter verantwoorden.