Afbeelding

‘Barça’ deelt complex ‘t Kadijkje na 1 januari samen met Advendo

Sport

HOGE VUCHT - Voetbalvereniging Barça speelt vanaf 1 januari op sportcomplex ‘t Kadijkje in Breda Noord. Dat complex gaat Barça, dat na de zomer SC Hoge Vucht heet, delen met de huidige gebruiker Advendo.

Dat meldt wethouder Sport Paul de Beer in een brief aan de gemeenteraad. Met beide verenigingen is afgesproken dat het na het zomerreces de plannen worden uitgewerkt. Dat plan houdt onder meer realisatie van een vervangend clubgebouw voor sc Hoge Vucht in en de verplaatsing van een bestaand krachthonk van SC Hoge Vucht op het sportcomplex Wisselaar.

Voorwaarde voor verhuizing van de club was een onderkomen in de eigen wijk, omdat het daar de opvang en begeleiding van jongeren woonachtig in Breda Noord kan voortzetten.

Het delen van ‘t Kadijkje kan omdat sportvereniging Advendo de afgelopen jaren geconfronteerd is met een sterk teruglopend ledenaantal en er thans sprake is van leegstand van de op het sportcomplex Kadijkje aanwezige sportvelden.

“Kijkend naar de benodigde veld- en kleedkamercapaciteit voor beide verenigingen en de op het sportcomplex aanwezige voorzieningen moeten de trainings- en wedstrijdactiviteiten van beide verenigingen inpasbaar zijn”, stelt De Beer. “Beide verenigingen geven aan thans vast te willen houden aan de eigen identiteit.”

Naar verwachting kan een samenwerking tussen sv Advendo en sc Hoge Vucht er voor zorgen dat beide verenigingen stabiliseren en mogelijk zelfs weer kunnen groeien. “Daarbij valt niet geheel uit te sluiten dat dat beide verenigingen elkaar steeds beter gaan vinden en op termijn mogelijk als e´e´n vereniging door kunnen”, stelt De Beer. “Ter voorkoming van misverstanden merk ik op dat een fusie van beide verenigingen geen randvoorwaarde is.”

SC Hoge Vucht speelt tot eind dit kalenderjaar op de vertrouwde locatie De Wisselaar. Daar deelt het de velden met de sterk groeiende rugbyvereniging. Na de verhuizing van SC Hoge Vucht per 1 januari 2018 wordt het wedstrijdvoetbalveld op sportcomplex Wisselaar definitief omgebouwd naar een rugbyveld.