Afbeelding
Guido van der Kroef/iizzoo

Red Flames zorgen voor extra Belgendag in Breda

Algemeen

BREDA - Breda had er een Belgendag bij: donderdag speelde het vrouwenelftal van België zijn EK-wedstrijd tegen Noorwegen in Breda. Voor de wedstrijd van de Red Flames, zoals de Rode Duivelinnen genoemd worden, kwamen duizenden Vlaamse fans naar Breda.

Die trokken aan het eind van de middag in een gezamenlijke Fanwalk van de Bredase binnenstad naar het Rat Verlegh Stadion. Daar zagen ze hun elf strijdsters glorierijk winnen van Noorwegen. Het werd 2-0, de eerste twee goals van de de Belgische vrouwen ooit op een eindtoernooi. Aanstaande maandag volgt de Derby der Lage landen tussen Nederland en België: de Oranje Leeuwinnen tegen de Red Flames. Het wordt in Tilburg een kleurrijk schouwspel.

En dan volgt deze vrijdag ook nog eens een echte Belgendag. België viert 21 juli namelijk dat het in 1831 voor het eerst op die dag een Koning had. Reden om iedereen een dag vrij te geven. Winkels en overheidsinstanties bij onze Zuiderburen zijn een dagje gesloten. Daarmee is het traditioneel een dag om Breda te bezoeken. Deze vrijdag kan daarbij het zoet van de overwinning nog eens gevierd worden.