Afbeelding
Politieteam Weerijs

Bekende auto-inbreker betrapt bij inbraak in eigen buurt

Politie

HAAGSE  BEEMDEN - Een 32-jarige man uit Breda is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden nadat hij bouwgereedschap uit een busje had gestolen. De man bleek in de buurt te wonen en een bekende van de politie te zijn.

Om 01.30 uur belde een bewoonster van de Dennenbroek in Breda naar de politie Ze hoorde gestommel vanuit een busje dat in de straat stond. Surveillance-eenheden spoedden zich naar de straat. "Daar zagen de agenten in de straat een busje staan met ingeslagen ruit. De getuige dacht dat de inbreker lopend weg was gegaan. Direct werd de omgeving afgezocht", aldus de politie.

De afdeling intelligence van de politie meldde dat er in de buurt een bekende auto-inbreker woonde. "Toen een surveillance-eenheid langs die woning reed ging er net een man naar binnen met wat leek een stofzuiger in zijn hand."

Met een machtiging werd de woning binnen gevallen. In de woning stond een bouwstofzuiger die, naar later bleek, afkomstig te zijn van het busje. De verdachte, 32 jaar, is aangehouden en ingesloten aan het bureau.