Winnaar van de DJ Clash Joshua J uit Breda opent Dancetour Breda 2016.
Winnaar van de DJ Clash Joshua J uit Breda opent Dancetour Breda 2016. Wijnand Nijs

Mezz start met maandelijkse DJ University

Cultuur

BREDA - Poppodium Mezz start in september met een maandelijkse avond waarop dj-talent onder begeleiding van een ervaren dj kan draaien in de kleine zaal. Mezz doet dat onder de noemer DJ University.

De avonden worden elke tweede donderdag van de maand gehouden. Professionele dj’s leren tijdens de avonden jonge aspirant dj’s de fijne kneepjes van het live draaien. De ervaren dj’s zijn Tommy Walker, DJ EZD, Naffz en Joshua J, allemaal dj’s uit Breda. Deelname is gratis, maar per avond is er plek voor maximaal zeven cursisten.

In eerste instantie staan  vier edities gepland op de donderdagen 14-09 (Naffz) , 12-10 (Joshua J) , 09-11 (Tommy Walker) en 14-12 (DJ EZD). “Deze vier gebruiken we om te kijken of het aanslaat en hoe het werkt”, vertelt Rick Ruskus van Mezz.

“DJ University ontstond vanuit de energie die alom aanwezig is in Breda rondom DJ City Breda”, aldus Mezz. “Mezz is als poppodium een belangrijke factor in de Bredase muziekscene maar kan nog een prominentere rol gaan spelen in het bieden van een talentenplatform”, laat het weken. “Alle grote Bredase dj’s hebben bij Mezz op het podium gestaan en nu is het tijd voor die nieuwe garde.”

In de kleine zaal kunnen de aspirant dj’s onder begeleiding van een professional live draaien. In livesets van 20 tot 30 minuten kunnen de cursisten zich aan het publiek tonen. De zaal is open voor publiek.

Aanmelden kan via rick@mezz.nl onder vermelding van datum, naam, leeftijd en ervaring.