Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. Wijnand Nijs

Nieuwe eigenaar maakt van Kerkplein moderne club

Economie uitgaan

BREDA - Discotheek Kerkplein Breda heeft na 15 jaar een nieuwe eigenaar. Arnold van Strien heeft de zaak overgenomen van Raymond Elzerman. Van Strien is inmiddels druk aan het verbouwen. “Half september gaan we open, verwacht ik.”

De nieuwe eigenaar komt oorspronkelijk uit het Rotterdamse horecawereldje. Bijna twee jaar geleden begon bij in de Reigerstraat met De Kapitein Breda. “Een feestcafé, maar net even wat anders.”

Daar in de Reigerstraat werd toen het zaadje geplant voor de overname van Kerkplein. “Raymond was daar mijn buurman met de Graanbeurs. We raakten aan de praat en hij vertelde over Kerkplein. Ik grapte toen: ‘die zaak wil ik wel overnemen.’”

Een jaar later kwam Elzerman met dat aanbod bij Van Strien terug, vertelt hij. “En toen zijn we gaan rekenen.” Die rekensom pakte voordelig uit, voornamelijk vanwege het potentieel dat hij ziet. “Er is in een straal van dertig kilometer geen echte club, daarvoor gaan de twintigers en dertigers naar Antwerpen en Rotterdam.”  

Van Strien zet in op een totale beleving. “Het moet echt een avondje stappen worden. Vrijdag en zaterdag gaan we open en het moet van het moment van binnenkomst tot je weer weggaat een beleving worden. Nette bediening, strak aangekleed. VIP-tafels voor wie dat wil, entertainment.”

Het nieuwe Kerkplein gaat vrijdag en zaterdags open. Doel is met regelmaat grote namen te hebben. “Daarvoor werken we samen met zo’n zes tot acht landelijke organisaties die artiesten voor meer plaatsen boeken. Die zijn daardoor beter te betalen.”  

De vrijdag en de zaterdag krijgen telkens een ander karakter, met een zelfde gedachte. “We brengen de moderne clubmentaliteit naar Breda, waarvoor je echt op stap gaat, anders dan een avondje naar de kroeg.”