Peter Visser

NAC boekt zege tegen RKC Waalwijk: 2-1

Sport

BREDA - De Parel van het Zuiden heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in Sint Willebrord waar het elftal van NAC Breda met 2-1 heeft gewonnen van RKC Waalwijk. Thierry Ambrose zette de ploeg in de 29e minuut op voorsprong. Nog voor de rust werd een tegentreffer gemaakt, maar in de tweede helft was het wederom Ambrose die zorgde voor de overwinning.

Om 17.00 uur trapte NAC Breda af in Sint Willebrord in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Al na vijf minuten kwam de eerste kans voor Thierry Ambrose, maar de keeper wist de bal te stoppen. In de tiende minuut was er een fout in de opbouw van RKC waardoor NAC wederom een kans kreeg, maar de voorzet van Vloet werd weggewerkt. Aan beide kanten ontstaan kansen voor de spelers. In de 25e minuut is er een handsbal in de 16 van RKC, maar de scheidsrechter geeft geen penalty. Uiteindelijk is het toch Thierry Ambrose die in de 29e minuut het eerste doelpunt maakt. Gedurende de verdere eerste helft gaan de partijen gelijk op, maarvlak voor rust is het Rudonja van RKC Waalwijk die de gelijkmaker maakt.

Tweede helft
De tweede helft begon met een behoorlijke plensbui, maar dat kon de spelers uit Breda niet deren. Zowel NAC als RKC hebben kansen in de tweede helft, maar beiden weten in de eerste minuten niet te scoren. In de 63e minuut wordt Fernandes gewisseld voor Giovanni Korte. Halverwege de tweede helft is het wederom Thierry Ambrose die de bal in het goal weet te krijgen.: 2-1! Ambrose gaat na zijn doelpunt gelijk naar de kant samen met Garcia en Rommens en Sprangers komen in het veld. Niet veel later wordt ook Menno Koch geruild voor Daan Klomp. In de laatste minuut heeft NAC nog twee kansen, maar RKC blokt waardoor het zesde oefenduel van NAC eindigt in 2-1.