Selectie NAC seizoen 2016-2017
Selectie NAC seizoen 2016-2017 Peter Visser

Grad Damen op huurbasis 'doorontwikkelen' bij Helmond Sport

NAC

BREDA - Grad Damen speelt komend seizoen voor Helmond Sport. De 19-jarige middenvelder van NAC gaat op huurbasis spelen voor de Brabantse Jupiler League-ploeg. NAC verlengde gelijktijdig het contract van de speler afkomstig uit de jeugdopleiding met één jaar verlengd tot medio 2019.

Voor Grad Damen is verhuur beter voor zijn ontwikkeling, geeft technisch directeur Hans Smulders op de site van NAC aan. “Wij zijn tevreden dat wij het contract van Grad hebben verlengd en direct een podium voor hem hebben gevonden om zich aankomend seizoen verder door te ontwikkelen. Voor iedere speler werken we met een persoonlijk ontwikkelingsplan."

De middenvelder kan zich in de eerste divisie verder ontplooien. "Bij Helmond Sport kan Grad minuten maken en spelen onder weerstand", legt Smulders uit. "Op dit moment is dat voor hem cruciaal in zijn ontwikkeling. Wij wensen hem dan ook veel succes in Helmond.”

De in Breda geboren middenvelder begon met voetballen bij amateurclub SAB. In 2006 werd hij op 9-jarige leeftijd gescout door NAC, waarna hij alle jeugdelftallen doorliep. Voorafgaand aan het seizoen 2015/2016 werd hij per direct opgenomen in de eerste selectie, om op 23 oktober 2015 zijn debuut voor NAC te maken in de thuiswedstrijd tegen Sparta.