Afbeelding
NAC

James Horsfield tekent voor drie seizoenen bij NAC

NAC

BREDA/ZUNDERT - NAC heeft verdediger James Horsfield overgenomen van Manchester City. De 21-jarige verdediger speelde afgelopen jaar al op huurbasis in Breda. Hij tekent een contract voor drie seizoenen. De verdediger trainde maandag meteen weer mee.

Horsfield speelde al sinds zijn elfde levensjaar in de jeugdopleiding van Manchester City. In Manchester stond hij al vroeg te boek als een stabiele speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. In 2015 werd hij kortstondig verhuurd aan Doncaster Rovers. In januari van dit jaar besloten The Citizens de Engelsman onder te brengen bij NAC, en met succes. 

"Horsfield groeide uit tot een belangrijke speler in het elftal van trainer Stijn Vreven", aldus NAC. Naast zijn waarde op het veld bleek Horsfield in korte tijd ook erg populair bij het Bredase publiek. De supporters waardeerden hem onder andere door meermaals per wedstrijd 'Er staat een Horse in de Field' te scanderen. 

"James is vorig seizoen van grote waarde geweest voor ons", geeft technisch directeur Hans Smulders op NAC.nl aan. "Hij heeft gepresteerd op het veld, werd populair bij onze supporters en heeft met zijn ervaring en natuurlijk leiderschap een belangrijke rol gespeeld bij het inpassen van de andere huurlingen van Manchester City. Daar kun je nog bij optellen dat hij ook nog eens multifunctioneel inzetbaar is. "

Smulders prijst zijn volwassen uitstraling, ondanks het feit dat nog maar 21 jaar oud is. "Wij denken dat hij de potentie heeft om zich de komende jaren nog veel verder te ontwikkelen. Het is voor ons dus een mooie kans dat wij hem definitief over kunnen nemen van Manchester City en daarmee meer transferwaarde creëren in onze selectie."