Afbeelding
Wijnand Nijs

Nieuwe terrasuitbreiding Van Coothplein in de maak

Economie

BREDA - Het Van Coothplein heeft zich de afgelopen jaren al ontwikkeld als het derde horecaplein van de Bredase binnenstad. Die beweging zet door met het uitbreiden van het terras bij het plein.

Deze week verwijdert een aannemer in opdracht van de gemeente Breda de fietsenstalling in de middengeleider aan de kop van het Van Coothplein. Dit leidt - zoals de gemeente het formuleert - tot een kwaliteitsimpuls voor de openbare ruimte.

Als gevolg van de verwijdering van de fietsnietjes, zoals de stallingen heten, kan de kiosk met uitzicht op de rotonde een terras gaan uitbaten op de helft van het terrein. De andere helft krijgt openbare zitpoefjes. Om wat meer ruimte te maken verdwijnt ook het openbare toilet op het plein.

Om het wildparkeren van fietsen in de omgeving tegen te gaan komen nieuwe fietsbeugels in de omgeving. 25 in de middenberm tegenover Charelli, 19 in de Concordiastraat naast Barluca, 9 in de Nieuwe Ginnekenstraat op de huidige taxistandplaats in het middengedeelte, 14 fietsbeugels aan de Nieuwe Ginnekenstraat op de locatie van het openbare toilet. Aan de Dr. Van Mierlostraat aan de achterzijde van de passage komen daarnaast nog eens 9 fietsbeugels.

De fietsenstalling is verplaatst naar de Concordiastraat.

 

Dit wordt terrass voor de kiosk en deels openbaar met zitpoefjes.