Afbeelding
Rijksvastgoedbedrijf

Voormalige KMARpost Dr. Batenburglaan in de verkoop

Algemeen

BREDA - De voormalige KMARpost aan de Dr. Batenburglaan 178 tot en met 182 in Breda gaat nu echt in de verkoop. Tot 25 september kunnen belangstellenden een bod uitbrengen. Het pand wordt verkocht via openbare inschrijving.

Het pand met een vloeropppervlakte van 1854 vierkante meter wordt verkocht door het Rijksvastgoedbedrijf. Die prijst het ‘object’ in ronkende bewoordingen aan. “Op één van de mooiste plekken van Breda ligt, op een steenworp afstand van het Bredase Mastbos en in de lommerrijke omgeving van natuurgebied 't Hout en het beekdal van de Aa of Weerijs, de voormalige KMARpost.”

De KMARpost is in 1930 gebouwd. De aan weerszijde gelegen panden zijn in dezelfde stijl opgetrokken als Dr. Batenburglaan 180. Deze voormalige panden van de KMAR zijn eerder verkocht.

Op het terrein zijn behalve het hoofdgebouw drie andere gebouwen aanwezig. Er staat een schuur, een loods en een gebouw voorzien van een voormalige keuken, kantine en stallingsruimte. Het uit drie bouwlagen bestaande hoofdgebouw bestaat voor een groot gedeelte uit kamers die ten behoeve van de legering werden gebruikt.

Het pand beslaat drie huisnummers, de lagere ‘aanbouwen’ aan de twee zijkanten van het hoofdgebouw zijn zelfstandig toegankelijk. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn deze delen direct te benaderen.

Belangstellenden kunnen sinds 14 juli een biedboek bestellen bij het Rijksvastgoedbedrijf. Dinsdag 5 en donderdag 7 september kan het pand bezocht worden.

Het pand werd in 2015 aangeboden voor de opvang van vluchtelingen. Dat was destijds niet nodig.