Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

Bikes-Blues & BBQ geschrapt na ‘dreigement gemeente’

Algemeen

BREDA - De Stichting Harley Dag Breda heeft de tweede editie van het motor-event Bikes-Blues & BBQ op Belcrum Beach afgeblazen.

De stichting hekelt in een persverklaring de opstelling van de gemeente Breda, waarbij volgens de stichting gedreigd wordt dat Belcrum Beach haar vergunning verliest als er ‘iets’ gebeurt.

Het evenement stond gepland voor de derde zondag in augustus. Afgelopen week kreeg de organisatie naar eigen zeggen verontrustende berichten, schrijft de stichting: “Naast de verwachte zaken met betrekking tot toegangscontrole en inhuur van beveiliging kwam voor ons het volgende dreigement: Als er ‘iets’ gebeurt - waarbij ‘iets’ NIET gedefinieerd wordt - kan de Locatie Belcrum Beach zijn vergunning kwijtraken.”

“Dit is voor Stichting Harley Dag Breda volstrekt niet acceptabel. Wij willen door het annuleren van het Bikes – Blues & BBQ evenement voorkomen dat Belcrum Beach zijn vergunning kwijt raakt”, aldus  de stichting in de verklaring. “Ook mogelijk andere locaties zullen hierdoor in problemen komen met de gemeente.”

Voor de Stichting Harley Dag Breda is hiermee de maat vol. “Stichting Harley-Dag Breda heeft besloten om geen enkele energie meer te steken in een gemeente die alleen nog maar denkt in problemen in plaats van oplossingen en waarbij de angst regeert.”

Een woordvoerder van gemeente laten weten dat de Gemeente Breda en de politie overleg hebben gehad met Belcrum Beach en met de organisatoren van het evenement. "Daarin hebben politie en gemeente als voorwaarde gesteld dat geen leden van OMG’s op het evenement mogen komen. Op basis daarvan heeft de organisatie besloten het evenement af te blazen. Motoren en daaraan gelieerde activiteiten zijn van harte welkom in Breda, maar risicovolle groepen zoals OMG’s, zijn daarbij niet bij gewenst."