Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. Wijnand Nijs

Portier en stapper aangehouden na incident Vismarktstraat

Politie

BREDA - Een 34-jarige portier en een 30-jarige stapper uit Breda zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden in de Vismarktstraat. De 30-jarige man uit Breda zou twee portiers van een horecagelegenheid bedreigd en mishandeld hebben. Een 34-jarige portier zou vervolgens geweld hebben gebruikt terwijl de man geen bedreiging meer vormde.

Dat meldt de politie vrijdagmorgen. De agenten kregen rond 02.45 uur een melding dat er een man met een mes in de omgeving zou lopen. Hij zou kort ervoor twee portiers van een horecagelegenheid aan de Reigerstraat hebben bedreigd. Terwijl de agenten die richting op reden, kregen zij via de centralist van de meldkamer te horen dat de portiers de man onder controle hadden gebracht en bovenop hem lagen in de Vismarktstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen, hebben zij de man geboeid en aangehouden. Het mes werd aangetroffen en is in beslag genomen. 

De agenten spraken direct getuigen van het incident en bekeken aanwezige camerabeelden. Hieruit blijk dat er door de portier geweld is gebruikt richting de verdachte. "De beelden tonen aan dat zodra de verdachte door de portiers onder controle is gebracht, er door een van hen richting het hoofd van de Bredanaar wordt getrapt", laat de politie weten. De politie hield hierop ook de portier aan en onderzoekt de zaak.

Beide verdachten zitten vast voor verhoor. Een van de portiers liep letsel aan zijn vinger op. Hij is aan zijn verwondingen behandeld en deed aangifte tegen de aangehouden man uit Breda. De Bredanaar liep tijdens het incident lichte verwondingen op. Hij is in het ziekenhuis behandeld en werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau.