Afbeelding

Internationaal wetenschappelijk begijnencongres in Breda

Algemeen

BREDA - Breda is 23 augustus gastheer voor het internationaal wetenschappelijk congres ‘Begijnenbeweging gisteren en vandaag’. Aanleiding voor het congres in Breda is het 750-jarig bestaan van het Bredase Begijnhof

Tijdens het congres in de Waalse Kerk gaat het onder meer over  de historische begijnenbeweging in Europa en meer in het bijzonder in de Nederlanden. Daarnaast bespreken de aanwezigen de opnieuw ontstane begijnhoven in Duitsland, België, Frankrijk en Italië. De wetenschappelijke lezingen worden deels in het Frans en Duits gehouden, met simultaanvertaling in het Nederlands.

Spreker is onder meer professor W. Simons (Dartmouth College, New Hampshire), die spreekt over de historische begijnenbeweging in Europa en in de Nederlanden. Aan het eind van de dag is er een discussie met forumleden.

De organisatie heeft een aantal mensen uit het vakgebied uitgenodigd, maar belangstellenden kunnen zich ook nog aanmelden bij het secretariaat van het Begijnhof (congres@begijnhofbreda.nl). Zij  ontvangen een uitnodiging zolang er ruimte beschikbaar is. Er zijn voor bezoekers geen kosten verbonden aan dit congres.